Apotheker Dik: ‘Big data toepassen om welzijn van patiënten met beginnende dementie te bevorderen’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
6 januari 2021

Apotheker Els Dik werkt aan de ontwikkeling van online platform MedGUIDE, waar ouderen met beginnende dementie data delen over hun gemoedstoestand, fysieke welbevinden en medicatiegebruik met zorgverleners. Een app stroomlijnt deze data, geeft inzicht in de toestand van de patiënt en helpt zo zorgverleners met beslissingen over de behandeling. 

Digitale zorg zal een steeds grotere rol gaan spelen in het werk van apothekers en huisartsen, verwacht apotheker Els Dik. Zij werkt vanuit het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) samen met diverse andere stakeholders aan de ontwikkeling van MedGUIDE, een onlineplatform waarmee ouderen met beginnende dementie data over hun gemoedstoestand, fysieke welbevinden en medicatiegebruik met zorgverleners kunnen delen. Een app stroomlijnt deze data, geeft inzicht in de toestand van de patiënt en helpt zo zorgverleners met beslissen over de behandeling. 

Apotheker Els Dik

MedGUIDE 

In de toekomst zal digitale zorg steeds vaker vóórkomen, verwacht apotheker Els Dik. “En hoewel het zorg op afstand is, komt deze zorg toch dichter bij de patiënten dan de huidige vorm van zorg. Patiënten kunnen digitaal direct extra gegevens delen met zorgverleners, waarop zorgverleners vervolgens de behandeling kunnen bijsturen. Hierdoor raakt de patiënt veel beter betrokken bij de behandeling.” 
Dik werkt vanuit het IVM samen met ande

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel