Apotheker Kremers over ondernemen in coronatijd: ‘Iedereen wilde een thermometer maar onze voorraad was op’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
29 juni 2020

“Het apotheekteam ervaart de coronatijd enerzijds als spannend, maar qua werk als wat saai en rustig en we missen het patiëntcontact”, vertelt apotheker Bart Kremers. “Maar het apotheekteam is verder even gemotiveerd als altijd.” Ook zijn grote problemen met de beschikbaarheid van geneesmiddelen als gevolg van de coronacrisis uitgebleven. 

“Het contact met patiënten aan de balie is erg vluchtig”, constateert apotheker Bart Kremers in de huidige coronatijd. Kremers is werkzaam bij Apotheken Ravenstein en Schaijk in Noord-Brabant. “Door een klein raampje in het scherm dat voor de balie hangt, kunnen we een eerste-uitgifte instructie geven, maar het is natuurlijk verre van ideaal. We missen het contact met de patiënten echt. Het is rustiger in de apotheek en alle mogelijke klusjes die tussendoor gedaan kunnen worden, zijn inmiddels wel gedaan”, zegt Kremers, die hoopt dat het gewone apotheekleven weer snel op gang komt. “Momenteel mogen er maximaal drie mensen tegelijk in de apotheekwachtruimte zijn.” 

Apotheker Bart Kremers

Amoxicilline

Maar inmiddels is ook in de apotheek te merken dat de coronacrisis grotendeels geluwd is, zegt Kremers. “In het begin zagen we dagelijks kuurtjes amoxicilline in hoge dosering: 2500 mg per dag, verdeeld over 3 giften. Ook paracetamol was erg populair, waardoor een maximum van twee verpakkingen, in totaal 100 paracetamol, per klant werd ingesteld. Verder was er zowel telefonisch als in de apotheek veel vraag naar thermometers. Deze waren echter op en ook niet meer leverbaar via de groothandel. De vraag naar paracetamol en thermometers i

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel