‘Apotheker, kom uit je kantoor!’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
15 juni 2022

Openbaar apotheker Marcel van den Bosch-Niestijl biedt zijn collega’s een opleidingstraject om te leren meer zichtbaar te worden. Zo wordt de rol van apothekers als zorgverlener duidelijker richting patiënten en zorgverleners. Ook leren ze niet mee te gaan met de waan van de dag, maar om zelf bewust keuzes te maken. “Apothekers ervaren meer werkplezier als ze zelf aan de knoppen draaien.”

Apothekers zijn vaak de stille kracht achter de schermen in de apotheek en niet direct zichtbaar voor patiënten en zorgverleners, is de ervaring van Marcel van den Bosch-Niestijl. “Het is ook inherent aan hun manier van denken. Ze analyseren en bedenken alles tot op de derde decimaal nauwkeurig, bij wijze van spreken. Ze roepen niet zomaar wat en treden niet snel naar voren.” Toch is het belangrijk dat apothekers zichtbaar zijn voor hun omgeving, vindt Van den Bosch-Niestijl. “Wij hebben als apothekers veel te bieden aan mensen die medicijnen nodig hebben, bijvoorbeeld bij de begeleiding van therapietrouw. Maar denk ook aan het adviseren van artsen bij het voorschrijven en aanpassen van medicatie.”

(Foto Gijs van Ouwerkerk)

“Ik schuif geregeld aan tafel bij verpleeghuisartsen en ik ben betrokken bij overleg met huisartsen”

Openbaar apotheker Marcel van den Bosch-Niestijl

Energie en werkplezier

Zichtbaar zijn, betrokken zijn bij patiënten en gezien worden door andere zorgverleners, zoals huisartsen en verpleeghuisartsen: het geeft energie en werkplezier, zo heeft Van den Bosch-Niestijl gemerkt in zijn carrière. Zelf heeft hij bewust gewerkt aan zijn zichtbaarheid door vaak patiënten te h

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel