Apotheker Slager: ‘Beeldbellen maakt bij ouderen ook inhalatie-instructie op afstand mogelijk’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
3 juni 2020

Beeldbellen biedt meerwaarde voor het contact tussen apotheek en patiëntenstelt apotheker Mark Slager. “Oudere mensen die niet meer in de apotheek komen, kunnen zo toch inhalatie-instructie krijgen.” Sinds januari is beeldbellen vast onderdeel van het werk in Apotheek Orion in Amersfoort. 

Apotheker Slager heeft vanwege de coronatijd voor zijn patiënten buiten een wachtruimte ingericht. Een hele rij patiënten staat voor een geopende deur aan de zijkant van de apotheek. Een tafel achter de deur dient als balie. Patiënten kunnen via SMS, Whatsapp of telefonisch hun aanwezigheid aankondigen.  

Apotheker Mark Slager

Makkelijk en veilig 

Toch is de coronacrisis niet de aanleiding geweest om te gaan beeldbellen, vertelt Slager tijdens het interview dat al wandelend buiten plaatsvindt. “Een jaar terug ben ik hier al mee gestart. Ik gaf een student farmakunde de opdracht om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voor beeldbellen met patiënten. Welk software is er bijvoorbeeld geschikt voor? Vanaf januari 2020 zijn we dit geleidelijk gaan invoeren in de dagelijkse routine. Eén van de programma’s waar we mee werken is WeSeeDo. Dat werkt makkelijk en veilig. Assistenten kunnen daarin een afspraak maken e

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel