Apotheker Witte: ‘Meehelpen bij vaccineren geeft ons apothekersvak een positieve boost’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
17 maart 2021

Apothekers en hun teams hebben bij uitstek de vaardigheden om COVID-19-vaccins gereed te maken voor injectie. “We roepen apothekers op om hun diensten aan te bieden bij instellingen om zo de vaccinatiecampagne goed te laten verlopen”, zegt instellingsapotheker Ivo Witte, werkzaam bij Apotheek FarmaZorg in Breda, een instellingsapotheek die toezicht houdt op diverse intra- en extramurale zorginstellingen. Samen met collega-instellingsapotheker Anke Bartels vertelt hij over de rol die apotheken kunnen spelen bij vaccinatie.

Recent bedankte minister Hugo de Jonge van VWS in een Kamerbrief apothekers voor hun hulp bij het voorbereiden en sturen van het vaccinatieproces in zorginstellingen. Voornamelijk ziekenhuisapothekers zijn tot nog toe hierbij betrokken, maar ook instellingsapothekers en openbaar apothekers kunnen hierbij een rol spelen. Landelijk gezien gaan op steeds meer plaatsen apothekers meehelpen.

Apothekers Ivo Witte en Anneke Bartels

Intra- en extramuraal

Zo ook in Breda, waar apothekers de samenwerking hebben gezocht met zorginstellingen in de regio om hulp te bieden bij het vaccineren. Apotheker Ivo Witte vertelt er graag over. Hij is van origine openbaar apotheker, maar sinds enkele jaren werkzaam als instellingsapotheker bij Apotheek FarmaZorg Breda. “Vanuit deze apotheek zien we toe op verschillende intramurale en extramurale zorginstellingen in en rondom Breda. Denk aan woonvoorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking en zorginstellingen voor ouderen. Sommige cliënten vallen onder de huisarts, andere onder specialisten ouderengeneeskunde. We voeren onder andere medicatiere

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel