Behandel-app informeert orthopediepatiënten voor én na operatie

mm
Redactie
Redactioneel,
5 februari 2020

Patiënten die bij Treant een nieuwe knie, heup, schouder of kruisband krijgen, worden met behulp van een behandel-app voorbereid op en geïnformeerd over de operatie. Ook na de ingreep is het de behandel-app die de patiënt advies geeft en wijst op thema’s die van belang zijn bij het herstel. Sinds de introductie hebben bijna 3.000 patiënten bij Treant gebruikgemaakt van de app.

Orthopeed dr. Olaf Verhoof had wel oren naar de nieuwe manier van het geven van informatie aan patiënten en introduceerde de app al snel binnen de vakgroep van orthopeden bij Treant. De eerste versie verscheen in het najaar van 2017 waarna een aantal belangrijke updates volgden. Sinds eind 2018 wordt de app actief onder de aandacht gebracht van de patiënten. Inmiddels is de app niet meer weg te denken in de manier van voorlichten van patiënten over hun aanstaande knie-, heup- of schouderoperatie.

(Foto: Pixabay)

‘Het leuke aan de app, is dat onze patiënten al op voorhand op handige wijze herinnerd worden aan de voorbereidingen op hun operatie en de operatie zelf. Met behulp van push-berichten, ontvangen patiënten diverse meldingen. Dat kan bijvoorbeeld een reminder zijn dat ze over een x aantal dagen worden geopereerd, maar dat kan ook zijn dat we ze erop attenderen dat het handig is om op voorhand een coldpack in de vriezer te hebben, zodat ze hun knie goed kunnen koelen na de operatie’, licht Verhoof toe.

De app is voor alle patiënten die een nieuwe knie, heup, schouder of kruisband krijgen gratis te downloaden. In de toekomst zullen er meer soorten ingrepen beschikbaar komen in de app.

Bron: Treant

,
Deel dit artikel