Benut de crisis in ziekenhuizen om loopbaanperspectief te verbeteren

mm
Frank van Wijck
Redactioneel,
9 juni 2021

De druk op de ziekenhuizen is hoog door de coronacrisis en daar komt op korte termijn het stuwmeer aan inhaalzorg achteraan. Juist die combinatie maakt dat dit hét moment is om werk te maken van goed werkgeverschap, vinden zowel V&VN als de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. “Verpleegkundigen moeten juist op hun waarde geschat worden om te voorkomen dat ze het vak verlaten. Anders dient zich een zorginfarct in slow motion aan.”

De Sociaal-Economische Raad komt met een zwaarwegend advies over het belang van beter personeelsbeleid in de zorg (https://www.ser.nl/nl/Publicaties/aan-de-slag-voor-zorg). In het rechtstreekse verlengde hiervan ligt de waarschuwing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (https://www.skipr.nl/nieuws/uitval-overbelast-personeel-bedreiging-voor-de-ziekenhuiszorg/) dat de ziekenhuiszorg wordt bedreigd door overbelast personeel. Hoog tijd voor actie dus, stellen beide partijen. Maar ondertussen is er het veelbesproken stuwmeer aan uitgestelde zorg dat moet worden ingehaald. Bestaat daarmee überhaupt wel ruimte om werk te maken van beter personeelsbeleid?

Prof dr. Ian Leistikow, inspecteur en adviseur IGJ

Personeelstekort

Jazeker wel vinden zowel prof. dr. Ian Leistikow (inspecteur en adviseur IGJ) als Jaap Kappert (bestuurder V&VN). “Ik denk dat het er juist een goed moment voor is”, zegt Leistikow. “De problemen waren er al heel lang, en daarin speelt het tekort aan verpleegkundigen een centrale rol. Een positief punt van de coronacrisis is dat die benadrukt dat hier wat mee moet gebeuren en dat dus echt naar hun arbeidsomstandigheden moet worden gekeken.”

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , ,
Deel dit artikel