De Hulpdokter: persoonlijke zorgcoach maakt vertaalslag voor patiënt

mm
Gerben Stolk
Redactioneel,
19 oktober 2022

Zoals de gemiddelde huizenkoper een hypotheekadviseur in de arm neemt, zo kan de zorgconsument een beroep doen op een medisch adviseur. Met deze metafoor legt Stan Geurts uit wat zijn piepjonge onderneming De Hulpdokter te bieden heeft. “Weinig informatie van dokters beklijft bij de patiënt. Ik maak er een begrijpelijk rapport van, vaak met plaatjes, pijltjes en cirkeltjes.”

Het is een spannend jaar voor Stan Geurts: de arts ontwikkelt zich ook als ondernemer. Zo testte de 33-jarige de formule van zijn bedrijf bij een aantal cliënten en richt hij zich sinds september op de marketing. “Tijdens mijn studie was er geen enkel specialisme dat me werkelijk greep. Na de afronding in 2014 heb ik nog wel vier jaar in de kliniek gewerkt: als ziekenhuisarts en op de afdelingen MDL en SEH. Maar ik besloot verder te gaan als medisch adviseur. Je hebt dan vaak langere projecten en kunt je tijd beter indelen.”

“Patiënten vergeten 80% van de informatie die de behandelend arts heeft gegeven”

Stan Geurts van De Hulpdokter

Zorgconsultant

In 2018 vertrok Geurts namens het ministerie van VWS voor ruim een jaar naar de Cariben. “Als medisch adviseur richtte ik me op de verdeling van patiënten over de eilanden. Terug in Nederland werd ik zorgconsultant bij Kinase. Ik stond bijvoorbeeld ziekenhuizen bij rondom vernieuwingen en aankopen. Denk aan advies over de aanschaf van een EPD-systeem of de introductie van beeldbellen.”

Samen beslissen

Advies geeft Geurts ook binnen zijn begin dit jaar opgezette bedrijf, maar dan aan patiënten. “Met De Hulpdokter wil ik hun p

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, ,
Deel dit artikel