Dr. Peters: ‘Ex-COVID-patiënten vaak onzeker over eventuele schade, en blij dat uitvoerig naar de organen wordt gekeken’

mm
Gerben Stolk
Redactioneel,
12 augustus 2020

Wie had begin 2020 kunnen bedenken dat nog geen half jaar later het fenomeen ‘Post-COVID-polikliniek’ zijn intrede zou hebben gedaan in een aantal Nederlandse ziekenhuizen? Toch is dat precies wat is gebeurd. Noordwest Ziekenhuisgroep heeft zelfs een zeer uitgebreide poliAls het nodig is, kunnen ex-coronapatiënten rekenen op de aandacht van vier specialismen: longgeneeskunde, interne geneeskunde, revalidatiegeneeskunde en medische psychologie. 

Vermoeidheid, concentratieverlies, kortademigheid, minder kracht. Corona mag dan nog door veel vraagtekens omgeven zijn, het is zo langzamerhand wel duidelijk dat iemand niet meteen een hoofdstuk afsluit wanneer hij na een verblijf vanwege COVID-19 het ziekenhuis mag verlaten. “Er blijkt een grote behoefte aan continuïteit van zorg te zijn na het ontslag”, zegt longarts dr. Liesbeth Peters. “Dat was voor ons de reden begin mei een Post-COVID-polikliniek op te zetten. Ex-patiënten, maar ook zorgverleners, verkeren vaak in onzekerheid over het beloop in de periode ná corona. Er zijn nog veel vragen.” 

Longarts dr. Liesbeth Peters
 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel