Dr. Riezebos: ‘Met de Hartcentrum-app ontstaat een veel completer beeld van de patiënt, zijn ziekte, leefstijl en hartritme’

mm
Gerben Stolk
Redactioneel,
29 juli 2020

Niet meer het ziekenhuis bezoeken, maar vanuit de eigen omgeving een medisch team van OLVG voorzien van de gewenste informatie. Al ruim 130 stabiele poliklinische patiënten van het OLVG Hartcentrum doen hun voordeel met een speciaal ontwikkelde app. “OLVG heeft als doelstelling dat uiteindelijk de helft van de electieve zorg digitaal wordt geleverd”, zegt cardioloog dr. Robert Riezebos. “Deze app gaat daar een mooie bijdrage aan leveren.” 

Onder druk wordt alles vloeibaar. De coronacrisis heeft daar vele voorbeelden van laten zien. Mede dankzij verruimde declaratiemogelijkheden deden bijvoorbeeld zorgverleners in huisartsenpraktijken opeens iets wat al jaren min of meer op hun to-do-lijst stond, maar nooit werd afgevinkt: op grote schaal beeldbellen en digitale consulten voeren met patiënten. OLVG toont onder invloed van COVID-19 ook een fraai staaltje. Dankzij de ‘OLVG Hartcentrum app’ is het mogelijk dat patiënten worden gemonitord zonder dat zij het ziekenhuis bezoeken. Blijkt het nodig te zijn, dan kunnen zij alsnog worden geholpen in het medisch centrum zelf. 

Cardioloog dr. Robert Riezebos

Minder capaciteit 

Cardioloog dr. Robert Riezebos is hoofd van het OLVG Hartcentru

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel