Dr. Ruiter ontvangt KNAW Early Career Partnership

mm
redactie
Redactioneel,
9 juni 2020

Internist Oudergeneeskunde Rikje Ruiter heeft een KNAW Early Career Partnership 2020 ontvangen! Daarmee krijgt zij 10.000 euro om een symposium te organiseren waar internationale vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en bespreken hoe zij onderzoek kunnen doen naar ouderen met multimorbiditeit.

Nu is er nog geen gezamenlijke manier om kwetsbare ouderen met meerdere chronische ziekten (multimorbiditeit) te onderzoeken en die is volgens Rikje Ruiter wel nodig. “Het is een hele mooie prijs die ons steunt in onderzoek naar de oudere patiënt. Het geeft ons de mogelijkheid om de zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Dat is hard nodig omdat er naar verwachting in 2040 meer mensen met multimorbiditeit zullen leven, dan mensen met een enkele chronische aandoening.”

Internist Oudergeneeskunde dr. Rikje Ruiter

Over het KNAW Early Career Partnership

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kent jaarlijks maximaal tien Partnerships toe aan onderzoekers die maximaal zeven jaar geleden gepromoveerd zijn. Hiermee wil de KNAW de onderzoekers aan het begin van hun carrière stimuleren om interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan of uit te bouwen om tot nieuwe inzichten te komen in fundamenteel onderzoek op in alle wetenschappen. In totaal wonnen 10 onderzoekers de prestigieuze prijs. De winnaars krijgen twee jaar de tijd om een bijeenkomst te realiseren.

Bron: Maasstad Ziekenhuis
, , , ,
Deel dit artikel