Dr. Verdonk: ‘Omringd door experts verleggen we de grenzen van onze behandeling’

mm
Gerben Stolk
Redactioneel,
10 februari 2021

Energie en werkplezier krijgt MDL-arts dr. Robert Verdonk in belangrijke mate dankzij intensieve samenwerking met andere specialisten rondom een patiënt. “Soms merk ik dan ook dat we verder durven te gaan in onze behandeling dan vroeger”, zegt de arts uit het St. Antonius Ziekenhuis. Hij illustreert dit aan de hand van een vrouw die een complicatie kreeg na een alvleesklierkankeroperatie.

“Onze afdeling MDL levert basiszorg, specialistische zorg en heeft een aantal speerpunten: gebieden waar we extra inspanningen verrichten, een landelijke uitstraling hebben en een verschil proberen te maken”, vertelt MDL-arts dr. Robert Verdonk. “Het speerpunt waarbij ik betrokken ben, zijn hepatopancreato-biliaire ziekten, oftewel aandoeningen aan lever, galwegen en alvleesklier. Ik durf te stellen dat we hier in de afgelopen jaren een kwaliteitsverbetering hebben weten te bereiken dankzij de subspecialisatie van een aantal collega’s, wetenschappelijk onderzoek en samenwerking.”

MDL-arts dr. Robert Verdonk

Geconcentreerde behandelingen

Het gaat om samenwerking tussen MDL-specialisten, chirurgen, intensivisten, oncologen en radiologen, waarbij laatstgenoemden zowel diagnostiek als interventies doen. “Verder is er een goede samenwerking tussen ziekenhuizen in de regio Utrecht en Gelderland”, zegt hij. “Artsen uit verschillende medische centra kunnen bijvoorbeeld rondom dezelfde operatietafel staan. Om ervaring, kennis en kunde te vergroten, worden bepaalde behandelingen geconcentreerd in één ziekenhuis. Zo vinden de grote leverkankeroperaties plaa

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel