‘Een apotheek is niet slechts een winkel waar je geneesmiddelen haalt’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
23 maart 2022

De postacademische vervolgopleiding tot het specialisme openbaar apotheker heeft Stefani Khdeer-Erceg behalve kennisverdieping ook meer zelfvertrouwen gegeven. In dit interview blikt ze terug op het eerste jaar van haar opleiding, die ze volgt onder supervisie van mede-eigenaar Samar Dijkman-Mardo in Apotheek Sorghvliet in Veendam. “Ik zie steeds meer dingen die beter kunnen en ik heb de ambitie om die veranderingen door te voeren.”

Al voordat ze aan de opleiding farmacie begon, had Khdeer-Erceg de ambitie mensen te helpen beter te worden en gezonder te leven. “Het sprak mij erg aan hoe je dat met geneesmiddelen kunt bereiken. Mijn ideaal is dat mensen mij zien als zorgverlener, die patiënten persoonlijk kent, en niet denken dat de apotheek alleen maar een winkel is waar je geneesmiddelen haalt.”

Openbaar apotheker aios Stefani Khdeer-Erceg

Tweejarige opleiding

Inmiddels werkt Khdeer-Erceg al enkele jaren in Apotheek Sorghvliet in Veendam als tweede apotheker. Om zelfstandig het apothekerschap te kunnen uitoefenen als openbaar apotheker specialist (ApIOS), is een tweejarige opleiding nodig: de postacademische Vervolgopleiding Openbare Farmacie (VOF) , gefaciliteerd door apothekerskoepel KNMP. Samar Dijkman-Mardo is bevoegd om Khdeer-Erceg hierbij onder haar hoede te nemen.

Competenties

Khdeer-Erceg: “Tijdens deze opleiding werk je als apotheker in de praktijk. Tegelijk volg je maandelijks opleidingsdagen, samen met andere apothekers in opleiding tot ApIOS. Daarvoor moet je opdrachten voorbereiden. Je werkt aan verdere verdieping van je farma

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel