Fiscaal voordeel bij aanschaf Speed Pedelec

mm
Frits Stünkel
Redactioneel,
27 februari 2020

Elektrisch  zakelijk fietsen wordt steeds populairder. Ondernemers kunnen niet alleen praktisch, maar ook fiscaal voordeel hebben van een elektrische fiets. Als u als ondernemer een Speed Pedelec  aanschaft, kunt u van een aantal aantrekkelijke fiscale regelingen gebruik maken. Deze regelingen hebben wij voor u uiteengezet.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Voor een nieuwe Speed Pedelec met een prijs van € 2.500 of meer geldt dat u 13,5% van de helft van de aanschafprijs extra mag aftrekken van uw winst. Hierdoor betaalt u minder belasting over uw winst. De elektrische fiets (fiets met elektrische trapondersteuning) komt echter niet in aanmerking voor de MIA.

(bron foto pixabay)

Willekeurige afschrijving (Vamil)

De Speed Pedelec komt voor de helft ook in aanmerking voor willekeurige afschrijving. Dit houdt in dat 75% van de helft van de aanschafprijs direct kan worden afgeschreven en ten laste van de winst mag worden gebracht. Hierdoor is uw fiscale winst in het jaar van aanschaf lager en bent u minder belasting verschuldigd. De resterende waarde moet over de resterende afschrijvingstermijnen worden afgeschreven.

Om gebruik te kunnen maken van de MIA en de Vamil moet u uw investering binnen drie maanden na het aangaan van de verplichting aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). U kunt deze aanvraag zelf indienen of uw accountant/belastingadviseur vragen dit te doen. Vergeet u tijdig dit verzoek bij de RVO in te dienen, dan vervalt deze fiscale faciliteit. De Speed Pedel

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel