Fiscale voordelen van zakelijk rijden voor zorgprofessionals

mm
Frits Stünkel
Redactioneel,
20 januari 2021

Zelfstandig zorgprofessionals willen zo voordelig mogelijk zakelijk rijden. Hiervoor kunnen zij kiezen om zakelijk te rijden in hun eigen auto, om deze auto over te schrijven naar de zaak, om een bedrijfsauto te kopen, of om zakelijk te leasen. Welke vorm het gunstigst is, hangt van veel factoren af. Van helder accountancy voor de zorg geeft antwoord op veelgestelde vragen van artsen en andere zorgprofessionals over zakelijk rijden. 

(Foto: iStock)

Ik ga een (andere) auto kopen. Moet ik die zakelijk of privé gaan rijden? 
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een heleboel factoren. Wordt de aangeschafte auto voor tenminste 10% zakelijk gebruikt, dan is het mogelijk de auto zakelijk te rijden. Maar ‘privé rijden’ is dan ook nog steeds een optie. Wanneer de auto voor meer dan 90% zakelijk gebruikt wordt, dan is er geen keuze. De auto moet dan verplicht als praktijkauto worden aangemerkt. Meestal is er een keuze. Andere factoren kunnen zijn: leeftijd van de auto, nieuw, gebruikt, Youngtimer, bijkomende kosten en niet onbelangrijk; de hoogte van de ‘bijtelling’. 

Ik ga mijn auto zakelijk rijden, wat zijn dan de fiscal

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel
 

Over ons

DOQ.nl laat zorgprofessionals aan het woord over praktijkervaringen, ontwikkelingen en visie op hun vakgebied. DOQ.nl biedt zowel journalistieke content als berichtgeving van kennispartners. Zorgprofessionals melden zich gratis aan, waarna zij toegang hebben tot alle content. Daarnaast ontvangen zij specialisme-gerelateerde e-mailnieuwsbrieven. Helma Alferink-Peters heeft DOQ.nl in 2012 opgericht en vier jaar later is het medisch platform Care4Cure hieraan toegevoegd. Inmiddels gebruiken zo’n 16.000 zorgprofessionals DOQ.nl.
Werken bij DOQ? Bekijk onze vacature.

Volg ons

© Copyright 2021 | Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid