Hoe kan ik mijn hypotheekrente verlagen?

mm
Frits Stünkel
Redactioneel,
8 augustus 2019

Artsen en andere zorgprofessionals die hun hypotheekrente willen verlagen, kunnen kiezen uit diverse opties. Het oversluiten van de hypotheek biedt de meeste mogelijkheden tot hypotheekrenteverlaging, al dan niet in combinatie met verhuizen of omzetten voor een lagere hypotheekrente.

De hypotheek oversluiten biedt de meeste mogelijkheden om de hypotheekrente te verlagen. Afhankelijk van uw situatie en wensen kunt u onderstaande tips combineren voor de laagst mogelijke rente. Dit geldt ook voor verhuizen, met als bijkomend voordeel dat u geen boeterente betaalt. Immers bij het ‘openbreken’ van uw bestaande hypotheek, met de daarbij behorende voorwaarden, wordt er vaak boeterente in rekening gebracht. Het is echter niet altijd nodig om een nieuwe geldverstrekker te kiezen; er zijn ook tips om de hypotheekrente bij uw huidige aanbieder te verlagen.

(bron: Pixabay)

Wat is boeterente?

Boeterente = een vergoeding van een nadeel voor uw geldverstrekker. Op het moment dat u een hypotheek afsluit of een nieuwe rente afspreekt, gaat u in feite een rentecontract met de bank aan. U belooft voor een bepaalde periode (de rentevastperiode) het afgesproken rentepercentage over uw hypotheek te betalen. Als u deze afspraak niet nakomt en de bank heeft er nadeel van, dan moet u een vergoeding betalen voor dat nadeel.

Alleen boeterente bij lager renteniveau

De bank kan alleen een boete in rekening brengen als zij werkelijk nadeel heeft. Dat nadeel is er als de rente op dat moment lager is dan de rente die u had moeten betalen. U lost uw hypotheek af – dat afgeloste geld kan de bank opnieuw uitlenen,

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel