Hoe kom je als zorgprofessional van stormachtig in rustiger vaarwater?

mm
Redactie
Redactioneel,
3 oktober 2019

De vijfde generatie timemanagement begint bij weten wat je als arts of zorgprofessional wilt in jouw leven, waar het voor jou om gaat. En kan je vervolgens in vijf stappen helpen om vanuit een stormachtige (werk)situatie weer in rustiger vaarwater terechtkomen. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken! Maarten Stoffers, coach en trainer voor Touch training en coaching BV licht dit toe.

“Gisteren dacht ik nog: ik stop ermee. Dit is het niet waard.” Ze ziet er moe uit, ogen neergeslagen, matte stem, hangende schouders. “Maar ja, wat moet ik dan…” Femke is huisarts, maar haar verhaal is niet veel anders dan wat ik door de jaren heen van veel artsen heb gehoord. Mondige patiënten, hoge werkdruk, achterstallige administratie, verstoorde werk-privébalans, uitval van assistentes; uitdagingen genoeg. En het allermoeilijkste: gedoe met collega’s. Visieverschillen, intimiderende communicatie, afspraken die niet worden nagekomen, overleggen die niets opleveren, knopen die niet worden doorgehakt, verwarring bij assistentes, toenemende frustraties en spanningen, thuis het werk niet meer van je af kunnen zetten, grrrrr!

(Foto: Pixabay)

“Je kunt nog zoveel boeken hebben gelezen”, vervolgt Femke voelbaar gefrustreerd, “cursussen hebben gevolgd, aan intervisie hebben meegedaan en ook zelf je levenslessen hebben geleerd, soms is het gewoon allemaal te veel. En dan, wat doe je dan? Daar gaan die cursussen timemanagement nooit over!” Ik onderdruk de impuls om me te verdedigen; ik heb ook cursussen timemanagement gegeven. Onwillekeurig denk ik terug aan de uitgangs

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , , , ,
Deel dit artikel