Hoe kun je als zorgprofessional werkstress verminderen?

mm
Anneke de Joode
Redactioneel,
13 februari 2020

Artsen en andere zorgprofessionals die hun talenten of competenties onvoldoende kunnen inzetten, ervaren op den duur veel werkstress. Anneke de Joode, coach bij Surplace Fietscoaching, legt uit hoe dit zit en geeft tips hoe je je werkstress kunt verminderen door beter gebruik te maken van je (natuurlijke) competenties. 

Onlangs sprak ik een vriendin, die nogal gefrustreerd was over haar werk. Ze was net twee maanden geleden ingestapt in een startup. Haar collega was nu een paar weken bezig om het product in de markt te zetten, maar het was haar opgevallen dat daar weinig vooruitgang in zat. Ze hoorde vooral excuses. Feitelijk waren er de afgelopen vier weken géén nieuwe klanten bij gekomen. In overleg met de directeur besloot ze dat zij een deel van de acquisitie op zich zou nemen. Binnen twee dagen had zij connecties gemaakt met verschillende mensen uit haar netwerk, die ook klant werden. Een van de klanten, een onderwijsinstelling, wilde het product in het leersysteem opnemen. Dat betekende dat ze het product ook op langere termijn gingen inzetten, waarbij een aanvullend onderhoudscontract werd geregeld. Een superslimme zet dus!

Sterke punten en voldoening

Niks mis met dit verhaal, zou je denken. Maar ze vertelde dit met enorm veel frustratie. Want ze begreep werkelijk niet waarom die collega na vier weken nog helemaal niets had bereikt, terwijl zij in twee dagen tijd zo veel voor elkaar had gekregen. Ik moest grinniken. Want waar zij zich over frustreerde, was juist iets heel positiefs. Het gaf precies aan waar zij zo goed in is, namelijk het leggen van slimme verbanden en snappen wat haar netwerk nod

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel