Kans op revisie na laterale en mediale unicondylaire knieprothese

mm
redactie
Redactioneel,
17 april 2020

Uit recent onderzoek blijkt dat het risico op revisie na een knieprothese op de korte tot middellange termijn voor laterale en mediale UKP’s vergelijkbaar is.

De uitkomsten van het onderzoek zijn in de Journal of Arthroplasty gepubliceerd (zie het artikel ‘A Comprehensive Evaluation of Lateral Unicompartmental Knee Arthroplasty Short to Mid-Term Survivorship, and the Effect of Patient and Implant Characteristics: An Analysis of Data From the Dutch Arthroplasty Register)’.

(Foto: Pixabay)

Kinematica

De onderzoekers concludeerden dat het risico op revisie op de korte tot middellange termijn voor laterale en mediale UKP’s vergelijkbaar is. De kans op revisie lijkt hoger bij een mobile-bearing laterale UKP. De redenen voor revisie zijn afhankelijk van de lateraliteit van de UKP. Deze bevindingen weerspiegelen de verschillen in anatomie en kinematica tussen het mediale en laterale deel. Dit suggereert dat de chirurgische techniek moet worden aangepast aan het compartiment. 


Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Joost Burger, Laura Kleeblad, Inger Sierevelt, Wieger Horstmann, Rutger van Geenen, Liza van Steenbergen en Peter Nolte.

BEKIJK HIER DE NL SAMENVATTING MET INFOGRAPHIC >
Bron: NOV
,
Deel dit artikel