Laser de beste behandelingsoptie bij complicaties door fillers

mm
Redactie
Redactioneel,
28 juni 2018
Complicaties als gevolg van cosmetische ‘fillers’, kunnen het best worden behandeld met intralaesional laser treatment (ILT). Onderzoekers van de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC publiceren hun onderzoek naar ILT in het wetenschappelijke tijdschrift Plastic and Reconstructive Surgery.

 

Fillers worden meer en meer gebruikt voor het wegwerken van rimpels in het gezicht. Er is nog weinig bekend over aantallen complicaties, ernst van de complicaties en behandeling daarvan. Wel is bekend dat er soms allergische reacties of ontstekingen ontstaan.

 

Laser meest veilig

Momenteel zijn er drie soorten behandelingen: medicatie, operatie of laser. Medicijnen die de ontsteking of bijwerkingen onderdrukken kunnen oraal of met een injectie worden toegediend. Deze verwijderen de oorzaak van de complicaties echter niet. Met operatieve verwijdering van de filler kunnen littekens ontstaan. De laserbehandeling is het meest effectief en veilig, concluderen onderzoekers van de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC. Zij hebben een grote groep patiënten die last hadden van complicaties behandeld met laser. Met goede resultaten: bij 92 procent werd verbetering gezien.
Bron: Erasmus MC

 

, , , , ,
Deel dit artikel