Medical Delta verbindt medische en technologische domein

mm
Marten Dooper
Redactioneel,
11 januari 2023

Onlangs zijn acht hoogleraren geïnaugureerd als ‘Medical Delta hoogleraar’. Hiermee hebben zij een aanstelling aan een medische én een technische kennisinstelling. De komende maanden geeft een aantal van hen op DOQ hun visie op de toekomst van hun vakgebied en de rol van Medical Delta daarin. Voorzitter Frank Willem Jansen schetst om te beginnen een beeld van dit interdisciplinair samenwerkingsverband.

“Ik beschouw Medical Delta als een warenhuis waarin verschillende winkeltjes zijn gevestigd. Elk van die winkeltjes heeft zijn eigen specialiteiten maar doordat ze onder één dak verkeren is er veel onderling contact. Hierdoor is er volop gelegenheid om samen met anderen nieuwe producten te ontwikkelen”, zegt Jansen. Dat warenhuis begon 15 jaar geleden als een bescheiden schuurtje, om in de beeldspraak te blijven.

“Medical Delta is uitgegroeid tot een ecosysteem waarin wetenschap, onderwijs, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samenkomen”

Prof. dr. Frank Willem Jansen voorzitter Medical Data

“In 2007 kwamen de bestuurders van de drie universitaire kennisinstellingen in Zuid-Holland (TU Delft, LUMC/Leiden Universiteit en Erasmus MC/Erasmus Universiteit) tot het inzicht dat het zinvol zou zijn nauwer te gaan samenwerken en kennis te delen om zo ‘health’ en ‘technology’ sterker met elkaar te verbinden. Achterliggend idee was dat technologische vernieuwing, mits goed ingebed in de zorgpraktijk, noodzakelijk is voor een duurzame gezondheidszorg in Nederland.”

‘Samen kom je v
 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , ,
Deel dit artikel