Openbaar apotheker specialist Dijkman-Mardo leidt collega op: ‘Je kunt van elkaar leren’

mm
Marc de Leeuw
Redactioneel,
20 januari 2021

Apotheker Samar Dijkman-Mardo, werkzaam in Veendam, heeft iets met onderwijs. Sinds juli vorig jaar is ze actief als Apotheker Opleider (ApOP) en begeleidt ze een jonge apotheker die in opleiding is tot Openbaar apotheker Specialist (ApIOS). Een rol die haar op het lijf geschreven is. “Ik vind het heerlijk om kennis over te dragen.” 

Al in haar studententijd kwam haar affiniteit met onderwijs naar voren. Dijkman: “Ik vond het leuk om medestudenten die weleens over de stof een vraag hadden, uitleg proberen te geven. Later ben ook aan de slag gegaan als student-assistent bij practica. Dit ging me goed af. Het gaf me veel voldoening.” 

V.l.n.r.: Apotheker Samar Dijkman en Stefani Khdeer (Msc.)
(Foto: Bert Buiring Fotografie www.buiring.nl)

Rode draad 

Dijkman werkt sinds haar afstuderen in 2008 als apotheker bij de Apothekers Combinatie Veendam, een maatschap van zes apotheken. Ze volgde er destijds zelf de registratiefase voor inschrijving in het KNMP-register van openbaar apothekers en heeft als beherend apotheker het stokje overgenomen van haar opleider. Onderwijs loopt als een rode draad door haar apothekerscarrière. 

PowerPoint 

“Ik vond het fijn om mijn werk als apotheker te combineren met het geven van onder

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, ,
Deel dit artikel