Personeel in de artsenpraktijk zonder dienstbetrekking

mm
Frits Stünkel
Redactioneel,
6 november 2020

Als u het werk in uw praktijk niet meer alleen aankunt, kunt u personeel in dienst nemen. Maar er zijn ook veel andere manieren om helpende handen in uw bedrijf te krijgen. In dit artikel gaan we in op de (fiscale) gevolgen van een meewerkende partner, meewerkende kinderen, stagiairs, zzp’ers en uitzendkrachten.

Als u het werk in de praktijk niet meer alleen aankunt, kunt u er ook voor kiezen om uw partner of kinderen te laten meewerken. Ook kunt u werk uitbesteden of assistentie inroepen van uitzendkrachten, zzp’ers of andere hulpkrachten. In dit artikel wordt besproken welke mogelijkheden er zijn. Iemand die meewerkt in uw praktijk, kan bij u in dienstbetrekking zijn. Dit kan belangrijke gevolgen hebben op het gebied van belastingen, Zorgverzekeringswet en sociale verzekeringen.

(Beeld: Pixabay)

Loonadministratie

Neemt u personeel in dienst? Dit brengt administratieve verplichtingen met zich mee zoals het aanleggen van een loonadministratie. Als u loon betaalt, krijgt u te maken met loonheffingen. Loonheffingen is de verzamelnaam voor premies werknemersverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) en loonbelasting/premie volksverzekeringen. Maar naast het in dienst nemen van personeel zijn er ook andere mogelijkheden. Hierna worden enkele van deze mogelijkheden behandeld.

Wanneer is iemand bij u in dienstbetrekking?

Het is voor u belangrijk te weten of iemand die voor u werkt, bij u in dienstbetrekking is of niet. Is hij bij u in dienstbetrekking, dan moet u loonheffingen inhouden en betalen.

Loonheffingen zijn:

de loonbelasting/premie vol
 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , , , ,
Deel dit artikel