Prof. dr. Post: ‘Samenwerken bevordert vroegsignalering pulmonale hypertensie’

mm
Brenda Kluijver
Redactioneel,
12 augustus 2020

Vroege detectie van pulmonale hypertensie: dat is waar kersverse hoogleraar Pulmonary Vascular Disease prof. dr. Marco Post zich in zijn nieuwe rol verder sterk voor maakt. Maar ook zijn wens voor het bieden van de juiste zorg op de juiste plek krijgt zo een vervolg. 

Prof. dr. Marco Post is werkzaam als cardioloog bij de hartcentra van het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het UMC Utrecht, waar hij zich bezighoudt met pulmonale hypertensie. “Een zeldzame maar ernstige aandoening, waardoor het belangrijk is om met diverse centra nauw samen te werken aan de beste zorg voor de patiënt. Mijn benoeming tot hoogleraar maakt de samenwerking tussen het UMC en het St Antonius nog intensiever. Concentratie van zorg is binnen ons specialisme erg belangrijk, evenals de samenwerking tussen de verschillende expertisecentra en verschillende disciplines onderling.” 

Cardioloog Marco Post

“Concentratie van zorg is binnen ons specialisme erg belangrijk” 

Onderzoekslijnen 

Zijn hoogleraarschap ziet Post als verlengstuk van wat er al gaande was. “Een belangrijke onderzoekslijn die al loopt, is bijvoorbeeld de studie naar de behandeling van pulmonale hypertensie bij patiënten met chronische longembolieën. Twee promovendi zoeken uit hoe we die behandeling kunnen optimaliseren, bijvoorbeeld door te achterhalen welk bloedverdunnend medicijn het beste is bij deze patiëntengroep. Daarnaast loopt er een onderzoek naar pulmonale hypertensie bij longfibrose. Hoe vaak komt dat vo

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , ,
Deel dit artikel