Fellowship voor Parkinsonspecialist Radboudumc

mm
Redactie
Redactioneel,
30 mei 2018

Radboudumc heeft als eerste medische centrum in Europa een fellowship ontvangen van de Michael J. Fox Foundation. De financiering is bedoeld om een neuroloog op te leiden tot specialist in Parkinson.

Het Centrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen van het Radboudumc krijgt een opleidingsbeurs van de Michael J. Fox Foundation voor het opleiden van een Parkinsonspecialist. Dr. Bart van de Warrenburg, neuroloog bij het Radboudumc, coördineerde de Nederlandse aanvraag voor de beurs. “De Michael J. Fox Foundation is de grootste geldschieter in de wereld wat betreft onderzoek naar Parkinson en andere bewegingsstoornissen”, zegt hij. “Zij kennen nu voor het eerst een fellowship toe aan een Europees centrum.”

fellowship-neurologie-parkinson

Fellowship

Wereldwijd is er een gebrek aan artsen die gespecialiseerd zijn in Parkinson en andere bewegingsstoornissen. Daarom heeft de Michael J. Fox Foundation in 2014 het Edmond J. Safra Fellowship programma opgezet. Elk jaar geeft het programma vijf medische centra de mogelijkheid om een tweejarige opleiding van een neuroloog in bewegingsstoornissen te financieren. Het doel is om in 2021 wereldwijd twintig gespecialiseerde neurologen te hebben opgeleid.

Bron: Radboudumc

 

, , , , , ,
Deel dit artikel