Twee trials naar JAK1-remmer abrocitinib bij eczeem

mm
Daniël Dresden
Redactioneel,
14 september 2020

Eenmaaldaagse monotherapie met abrocitinib, een orale selectieve Janus-kinase 1 (JAK1)-remmer,was effectief en werd goed verdragen door adolescenten en volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem. Deze uitkomsten van de fase III JADE MONO-1-trial, die onlangs in The Lancet verschenen, zijn in overeenstemming met recente resultaten van de JADE MONO-2-trial waarover we eerder schreven op DOQ.

In een eerdere fase IIb-studie was abrocitinib effectief en werd goed verdragen door volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem. 

(bron: Istock)

JADE MONO-1-trial

In de fase III JADE MONO-1-trial zijn de werkzaamheid en veiligheid van abrocitinib monotherapie beoordelen bij adolescenten (leeftijd ≥ 12 jaar) en volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem, gedefinieerd als een Investigator Global Assessment (IGA)-score van ≥ 3, een Eczema Area and Severity Index (EASI)-score van ≥ 16, een percentage van het lichaamsoppervlak dat was aangedaan van ≥ 10% en een Peak Pruritus Numerical Rating Scale-score ≥ 4). Daarnaast moesten ze een lichaamsgewicht van ≥ 40 kg hebben. Deze trial vond plaats in 69 centra in Australië, Canada, Europa en de Verenigde Staten. 

IGA- en EASI-respons

De 387 deelnemende patiënten kregen willekeurig oraal abrocitinib in een dosering van 100 of 200 mg of placebo eenmaal daags gedurende 12 weken. 

De coprimaire eindpunten werden beoordeeld in week 12 en waren: 

het percentage patiënten dat een IGA-respons had bereikt
 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, ,
Deel dit artikel