Uroloog dr. Ringoir opereert samen met zijn twee dochters

mm
redactie
Redactioneel,
24 april 2019

Best bijzonder: uroloog dr. Ringoir heeft een dag lang samen met zijn twee dochters geopereerd in het AZ Sint-Lucas in Gent. Zijn dochters zijn in opleiding tot anesthesist en tot uroloog.

Een bijzonder moment voor uroloog dr. Yves Ringoir van het Gentse AZ Sint-Lucas. Ringoir opereerde recent een dag lang samen met zijn twee dochters naast hem aan de operatietafel. Zijn oudste dochter Annelies (30) is assistent-uroloog. Zij studeert volgend jaar af als uroloog en loopt stage op de dienst. Zijn andere dochter Jolien (27) is sinds begin april assistent anesthesie in het AZ Sint-Lucas. Er stonden op de betreffende dag acht operaties gepland; een aantal kijkoperaties en twee buikoperaties. Dochter Jolien bracht de patiënten in een diepe slaap, waarna haar zus Annelies aan de slag ging voor het nodige snijwerk. Vader Ringoir had hierbij de supervisie.

Dat vader Ringoir en zijn dochters samen in hetzelfde operatiekwartier geboekt stonden, is een toevallige samenloop van omstandigheden. Yves werkt samen met vier andere urologen in het AZ Sint-Lucas. Dochter Annelies kwam daar afgelopen zomer bij als uroloog in opleiding. “Ik heb al een paar keer met mijn papa aan de operatietafel gestaan, maar het is zeker geen dagelijkse kost”, zegt de jonge chirurg tegen HLN. “Er is een beurtrolsysteem met de verschillende urologen: zo sta ik elke drie maanden bij iemand anders.” Dochter Jolien is sinds begin april voor haar opleiding als assistent anesthesist in het AZ Sint-Lucas beland. Zij had voorkeur voor het Sint-Lucas omdat zij in de buurt woont.

Annelies staat vanaf mei bij een andere uroloog. Jolien wordt dan weer op verschillende afdelingen in het ziekenhuis ingezet. “Het samenwerken met mijn dochters was zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Yves tegen HLN. “Wat mij betreft mogen ze hier meteen een vast contract krijgen.”

Bron: AVS, HLN
, , , , ,
Deel dit artikel