Vacature

DOQ zoekt webredacteur

DOQ is een groeiend online mediabedrijf gericht op de zorgsector. Wij zijn op zoek naar versterking van ons team. Ben jij die webredacteur die wij zoeken? Met passie voor de zorg en ervaring met online communicatie.

Over DOQ
Het online platform DOQ.nl richt zich op huisartsen, diverse medische specialisten en apothekers. Op het platform plaatsen we onze eigen journalistieke content, die we ook in wekelijkse nieuwsbrieven versturen naar diverse specialismen. Daarnaast publiceren we op DOQ.nl gesponsorde (medische) content, van banners tot advertorials. Deze content is altijd goed herkenbaar als gesponsorde bijdrage.

DOQ.nl bestaat sinds 2012 en inmiddels gebruiken zo’n 17.000 artsen en overige zorgprofessionals het platform. We werken binnen DOQ met een klein, enthousiast en gezellig team.

Functie
Voor het ontwikkelen, coördineren, redigeren en optimaliseren van onze online content zijn wij op zoek naar een creatieve:

Webredacteur

28 – 32 uur p.w. in loondienst (verspreid over 4 of 5 dagen, freelance is bespreekbaar)

Dagelijkse werkzaamheden:
In de functie van webredacteur wordt er zowel een beroep gedaan op jouw eindredactionele capaciteiten als op jouw coördinerende kwaliteiten. In samenspraak met de hoofdredacteur denk je mee over de journalistieke insteek voor een artikel of interview. Je brieft de journalisten en tekstschrijvers en bent ook hun dagelijkse aanspreekpunt. Je bewaakt de kwaliteit van de redactionele artikelen en eventueel een gedeelte van de gesponsorde content. Je stuurt bij waar nodig en zorgt voor een prettige werkrelatie met de schrijvers. Je redigeert de content waarbij je rekening houdt met SEO. Ook houd je dagelijks de content- en nieuwsbriefplanning nauwlettend in de gaten.

Ontwikkeling & strategie:
Een uitdagend en afwisselend onderdeel van deze functie is dat je een belangrijke bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van de redactie aan de hand van de online contentstrategie van DOQ. Jouw visie, creativiteit en ideeën zijn van wezenlijk belang en doen er toe binnen ons team. Met jouw feeling voor online content in combinatie met de customer journey van onze lezers ben je samen met het team verantwoordelijk voor de redactionele ontwikkeling van DOQ.

Jouw competenties zullen een mooie aanvulling vormen op de huidige competenties binnen ons team. Er ligt genoeg werk en we kunnen jouw hulp heel goed gebruiken! Naast dat jij ideeën weet om te zetten tot acties om het juiste resultaat te behalen, is het ook belangrijk dat je zelfstandig je eigen werkzaamheden kunt structureren, plannen en opvolgen.

Competenties waar we aan denken:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • (Online-) Communicatie-opleiding, of aantoonbare (relevante) werkervaring op dit gebied;
  • Werkervaring met redactionele werkzaamheden;
  • Creatief en innovatief, denkt graag mee;
  • Pro-actief, zelfstandig en kartrekker;
  • Kennis van de zorg en/of wetenschap;
  • Ervaring met online communicatie: denk aan website, nieuwsbrieven, social media, etc;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift;
  • Ervaring met WordPress en Photoshop is een pré;
  • Je kunt nieuwe software snel doorgronden.

Wat biedt DOQ
Fijne, informele werkplek binnen een kleine organisatie, waar jouw bijdrage er écht toe doet en gewaardeerd wordt. En ruimte om de functie van webredacteur deels zelf vorm te gaan geven.

Werklocatie
DOQ is gevestigd in het Koetshuis op Landgoed Sandenburg, Langbroekerdijk A26 in Langbroek (regio Utrecht).

Reageren?
Is deze functie je op het lijf geschreven, mail dan je motivatie en cv voor 1 december 2022 naar: Helma@DOQ.nl

Heb je vragen, bel dan met Helma Alferink (eigenaar DOQ): +31 (0) 343758973