Voormalig huisarts Gooren coacht artsen: ‘Door zelfcompassie is er bij artsen minder kans op burn-out en zorgverlenersmoeheid’

mm
Daphne Doemges-Engelen
Redactioneel,
17 juli 2020

Je balans vinden en grenzen bewaken is voor een arts niet altijd eenvoudig, weet ook voormalig huisarts Marga Gooren. In 2012 maakt zij een overstap en start met haar coachingspraktijk voor artsen. “Veel artsen worstelen met de balans tussen privé en werk. Door het principe van zelfcompassie toe te passen, leer ik ze om op een gezonde manier de lat wat lager te leggen.” 

Al snel nadat Marga Gooren als huisarts begon, wist ze: dit wil ik niet mijn hele leven blijven doen. “Ik vond het vak inhoudelijk interessant, maar wilde geen praktijk houden met alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Wat ik wél heel leuk vond, was diepgaand contact met patiënten om het probleem achter de eerste hulpvraag bloot te leggen. Als huisarts voelde ik echter dat ik te weinig tools en tijd had om mensen écht op weg te helpen.”  

Voormalig huisarts Marga Gooren

“De medische cultuur is dat artsen sterk en rationeel zijn. Wel gevoelig en vriendelijk voor patiënten, maar niet voor zichzelf” 

Overstap  

Gooren komt in aanraking met NLP en besluit diverse NLP-opleidingen te volgen, onder meer een training die focust op NLP en gezondheid. “Langzaam maar z

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , ,
Deel dit artikel