Hoe geef je als jonge arts je medische carrière vorm? Wil je arts zijn binnen of juist buiten het ziekenhuis? Ga je promoveren? Of wil je het artsenvak combineren met lesgeven, besturen of ondernemen? Remi Vanmaris ontdekt dit tijdens een werk-ontwikkeltraject voor basisartsen: “Hiermee krijg ik de kans me breder te ontwikkelen en te ontdekken wat echt bij mij past.”
Anios Remi Vanmaris (28) startte bijna twee jaar geleden als basisarts met het Medical Traineeship van BKV, arbeidsmarktbemiddelaar in de zorg. “Na mijn master was ik er nog niet helemaal uit wat ik wilde. Interne geneeskunde vond ik inhoudelijk interessant. Maar tijdens de coschappen in het ziekenhuis sprak deze omgeving mij minder aan, met name door het vluchtige patiëntcontact. Huisartsengeneeskunde leek me beter te passen. Ik wilde me daarop voorbereiden via de ouderengeneeskunde, maar twijfelde nog waar ik dit wilde doen. Een vriendin deed het Medical Traineeship van BKV en was daar enthousiast over. Ik volgde een webinar van BKV en rolde zo het traject in.”
“Tijdens de studie werd ouderengeneeskunde vaak afgebeeld als wat ‘saai en stoffig’, als ‘tweede keus’-vakgebied”
Anios Remi Vanmaris
Saai en stoffig?
Tijdens een Medical Traineeship kun je als basisarts klinische werkzaamheden combineren met uitdagingen buiten het standaardtraject. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een Noloc-gecertificeerd coach. Zo kun je bijvoorbeeld vier dagen als uitvoerend arts werken en een dag per week aan een duurzaamheidsproject of meedoen aan scrumsessies