Zo houd je dat vakantiegevoel vast! Tips voor energiebehoud door het jaar heen

mm
Sandra Sanders
Redactioneel,
28 augustus 2019

Hoe zou het zijn als je de zomervakantie niet uitsluitend nodig hebt om “bij te tanken”? Dat je op vakantie geen “nieuwe energie” hoeft op te doen, simpelweg omdat je de rest van het jaar je energie al op peil hebt weten te houden? Sandra Sanders, coach voor Touch training en coaching BV geeft tips hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

‘Eindelijk vakantie!’, denken veel artsen en andere zorgprofessionals in de zomerperiode. Tijd om bij te komen van wat het jaar van je heeft gevergd. De eerste week wil het vakantiegevoel vaak nog niet echt komen. Loslaten blijkt lastig. Maar vanaf week twee gaat het meestal beter. Dan kun je weer energie opdoen om de rest van het jaar door te komen, om het te kunnen volhouden. Herkenbaar?

(Foto: Pixabay)

Meteen relaxt

Wat als je in de vakantie gewoon vanaf (bijna) dag één zou kunnen ontspannen? Niet te veel hoeft “bij te tanken”? Vrijwel direct zou kunnen genieten van wat de vakantiedagen je te bieden hebben? Dat is mogelijk door aandacht te besteden aan energiebehoud gedurende de dag en de week, het hele jaar door. Zodat je het niet van je vakanties alleen moet hebben.

In eerdere bijdrages schreef ik al over diverse aspecten die met het behouden van energie te maken hebben, zoals “Boosdoeners bij burn-out onder zorgprofs”, “Grootste stressfactor onder zorgprofessionals, hoe ermee om te gaan?”, “Goed in je werk, maar toch altijd uitgeput?”, en “Prestatiedruk; onrealistische verwachtingen zijn grote bron van stress”. In deze bijdrage vind je voor een keer heel praktische tips. Kijk wat ervan toepasbaar is in je werk. Want in

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel