Zo reageer je strategisch op een conflict, in plaats van reflexmatig

mm
redactie
Redactioneel,
26 augustus 2020

Zorgprofessionals die een meningsverschil of conflict hebben met een collega, ervaren dit vaak als zeer stressvol. Dat komt onder meer doordat we niet goed kunnen voorspellen hoe de ander reageert als we niet spoedig tot overeenstemming komen. Gelukkig verlopen de reacties bij een meningsverschil of conflict volgens een aantal universele wetmatigheden, in dit artikel samengevat in vijf verschillende conflicthanteringsstijlen. Inzicht in deze conflicthanteringsstijlen helpt ons om adequater met meningsverschillen en conflicten om te gaan. Dit artikel is gebaseerd op een hoofdstuk uit het boek ‘De alles-arts’ en geschreven door Annemiek Nooteboom.

Bij een meningsverschil of conflict is het mogelijk om bewust te kiezen voor óf een bepaald resultaat, óf behoud van de relatie, of een combinatie van beiden. Iedereen heeft zo zijn voorkeursstijlen om met dit spanningsveld tussen resultaat en relatie om te gaan. Wanneer de twee dimensies ‘resultaat’ en ‘relatie’ tegen elkaar worden afgezet, ontstaan er volgens Thomas-Kilmann vijf conflicthanteringsstijlen (zie onderstaand figuur).  

“Tegenspraak of een gezond debat is in een medische omgeving van vitaal belang” 

Reflexmatige en strategische gedragingen 

Voordat we ingaan op de kenmerken van de vijf conflicthanteringsstijlen is het belangrijk om te weten dat er zowel reflexmatig (instinctief) gedrag bestaat, als strategi

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

Deel dit artikel