Zorg voor zwangeren met COVID-19 in afzonderlijke kliniek

mm
Daniël Dresden
Redactioneel,
25 november 2020

De verloskundige zorg voor zwangere vrouwen die positief zijn getest op SARS-CoV-2 of in quarantaine zijn vanwege blootstelling aan COVID-19, kan goed plaatsvinden in een afzonderlijke praktijk. Zodoende wordt de blootstelling in klinieken die routinematige prenatale zorg bieden, tot een minimum beperkt.

Vanwege de COVID-19-pandemie wordt de zorgverlening aangepast, bedoeld om het risico op blootstelling aan dit virus voor patiënten en zorgverleners tot een minimum te beperken. In deze periode vormt de prenatale zorg een uitdaging, aangezien veel bezoeken persoonlijk moeten plaatsvinden en niet uitgesteld kunnen worden.

(Foto: Pixabay)

Toegang tot essentiële zorg

Het is onduidelijk hoe ernstig COVID-19 tijdens de zwangerschap verloopt. Zwangere vrouwen die positief zijn getest voor SARS-CoV-2 of in quarantaine zijn vanwege blootstelling aan COVID-19, moeten toegang hebben tot essentiële verloskundige zorg en evaluatie van het ziektebeloop.
Met telemedicine kan de blootstelling aan SARS-CoV-2 verminderd worden. Desalniettemin zijn onder bepaalde omstandigheden persoonlijke bezoeken aangegeven. In sommige gevallen zijn zwangere vrouwen met COVID-19 vanwege onvoldoende maatregelen voor infectiepreventie niet in staat om de vereiste prenatale zorg te krijgen.

Speciaal prenataal zorgmodel

In Duke University (North Carolina, VS) is een speciaal prenataal zorgmodel ontwikkeld waarin zwangere vrouwen die positief zijn getest voor SARS-CoV-2 of in quarantaine zijn vanwege blootstelling aan COVID-19, naar een afzonderlijke kliniek gaan. Het doel is om de verloskundige zorg te bieden en tege

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, ,
Deel dit artikel