PRIVACY- EN COOKIEBELEID DOQ

Privacybeleid

DOQ.nl is een online platform voor zorgprofessionals dat hen aan het woord laat over ontwikkelingen in de zorg, hun visie, ervaringen en alles wat hen beweegt en bezighoudt op hun vakgebied. U kunt, als zorgprofessional, geheel gratis gebruikmaken van het platform DOQ.nl.

DOQ.nl maakt gebruik van een openbaar en besloten gedeelte. Toegang tot het besloten gedeelte is gratis. Wij vragen u hiervoor te registreren zodat wij informatie op maat kunnen aanbieden. Dit is ook noodzakelijk omdat bepaalde uitingen, zoals geneesmiddeleninformatie, alleen toegankelijk mogen zijn voor beroepsbeoefenaren. Dit laatste stellen wij vast aan de hand van het BIG-register.

De gegevens van de gebruikers van DOQ worden met uiterste zorgvuldigheid behandeld. De waarborging van privacy en transparantie van onze werkwijzen is de basis van onze bedrijfsvoering. DOQ verzamelt en gebruikt persoonsgegevens op een manier die volledig verenigbaar is met de wet- en regelgeving in Nederland en Europa. DOQ werkt en handelt volgens de privacywetgeving zoals is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Met dit privacy- en cookiebeleid wil DOQ duidelijkheid aan u scheppen hoe er met uw persoonsgegevens wordt omgegaan.

Uw persoonsgegevens
DOQ heeft zowel een openbaar als een besloten gedeelte. Om toegang te krijgen tot het besloten gedeelte en/of bepaalde diensten worden persoonlijke gegevens gevraagd en ontvangt de gebruiker een inlognaam en wachtwoord. Met deze inloggegevens heeft de gebruiker toegang tot het besloten gedeelte van DOQ.

DOQ benadrukt hierbij dat inloggegevens en persoonlijke gegevens niet ter inzage zijn en/of ter beschikking worden gesteld aan derden of sites met een commercieel karakter.

DOQ vraagt alleen de strikt noodzakelijke gegevens om het online platform voor u toegankelijk te maken en u zo optimaal van dienst te kunnen zijn. Hieronder wordt beschreven welke gegevens worden gevraagd en waarvoor deze dienen. Deze gegevens kunt u onder uw persoonlijke profielpagina op DOQ.nl inzien en eventueel wijzigen.

Waarvoor worden uw persoonsgegevens gebruikt?
De persoonsgegevens die DOQ verkrijgt tijdens uw registratie, worden voor de volgende doeleinden gebruikt:

  • BIG nummer + geboortedatum: de combinatie van beide gegevens wordt gebruikt om uw inschrijving in het BIG register vast te stellen.
  • Naam en geslacht: aanhef e-mail
  • E-mail: versturen van een overzicht van de laatste berichten via de e-mail met een maximale verzending van 1x per week.
  • Beroep + Specialisme (Subspecialisme): selectie berichten op uw vakgebied.
  • Postcode werkadres: selectie op regionale berichten

DOQ benadrukt hierbij dat inloggegevens en persoonlijke gegevens niet ter inzage zijn en/of ter beschikking worden gesteld aan derden of sites met een commercieel karakter.

DOQ verstrekt uw persoonsgegevens niet aan derden en of nascholingsorganisaties zonder dat u zelf hiervoor toestemming geeft. Dit kan voorkomen in de volgende gevallen:

  • indien u zich inschrijft of aanmeldt voor een specifieke nascholing.
  • indien u een specifiek item / artikel aanvraagt.

In deze gevallen wordt u te allen tijde geïnformeerd welk bedrijf het betreft en kunt u aangeven op welk adres zij u, eenmalig voor dit doel, mogen benaderen.

Surfgedrag: Bij bezoek aan de website worden via Google Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden voor statistische analyses van bezoek op de website. Dit gebruiken wij om de werking van de website te verbeteren. Wij anonimiseren deze gegevens zo veel mogelijk en worden na 26 maanden verwijderd.

Beëindiging
Afmelden DOQ.nl: Indien u zich afmeldt voor het gebruik van DOQ.nl zullen uw gegevens worden verwijderd uit de database van DOQ. Indien u zich alleen afmeldt voor de verzending van een e-mail nieuwsbrief behoudt u de toegang tot de site DOQ.nl maar wordt u wel verwijderd van de e-maillijst. In dit laatste geval blijven uw gegevens behouden in de database van DOQ.nl.

Cookies
DOQ maakt gebruik van cookies: op de desbetreffende computer wordt een tekstbestand geplaatst waarbij uw inlogaccount wordt onthouden. Zo hoeft u maar één keer in te loggen. Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door de sociale platformen zelf. Deze code is voorzien van een cookie. Om te zien wat de sociale netwerken met de gegevens doen die zij via de cookies verschaffen, verwijzen wij naar hun privacy verklaringen.

Beveiliging
DOQ heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om DOQ.nl adequaat te beveiligen tegen verlies en tegen enige vorm van onrechtmatig gebruik.

Vragen?
De waarborging van privacy en transparantie van onze werkwijzen is de basis van onze bedrijfsvoering. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over het privacy- en cookie beleid, dan willen wij deze graag voor u beantwoorden. U kunt contact opnemen met Helma Alferink (eigenaar DOQ) via: info@doq.nl of telefoonnummer 0343 758973