‘Bescherming van gezondheid vraagt om eigentijdse media’

mm
Ruth Wouters
Redactioneel,
1 juni 2022

Basisarts en medisch mediamaker Christaan Vermaas ziet een grote kloof tussen de medische wereld en die van de burger. Volgens hem heeft dat alles te maken met de behoudende medische sector. “Er moet een verandering plaatsvinden: betrouwbare informatie moet voor iedereen toegankelijk worden en zorgverleners moeten bereid zijn om starre overtuigingen los te laten. Ik probeer met mijn mediaonderneming bij te dragen aan die verandering.”

Christiaan Vermaas wil iets doen wat het leven raakt. Vanuit die motivatie begon hij aan zijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit en werd hij teamleider van het animatieteam in het Sophia Kinderziekenhuis. Hij maakte onder meer kinderprogramma’s met collega’s van de interne tv-studio. De energie die dit bij hem losmaakte en de enthousiaste reacties die hij kreeg, hebben hem na zijn studie doen besluiten om deze uit de hand gelopen hobby te professionaliseren. Tot zijn verbazing werd hij toegelaten tot de Amsterdamse TV-Academy waarin grote producenten participeren, zoals Talpa en ITV Studios. In acht maanden leerde hij media-producties regisseren, redigeren, produceren en presenteren.  En toen begon de coronacrisis.

“Het drong tot me door dat belangrijke medische informatie bepaalde doelgroepen niet bereikt”

basisarts en medisch mediamaker Christiaan Vermaas

Terug naar de zorg

“De hele mediawereld lag op zijn gat en in de zorg liep iedereen over. Ik ging terug naar de zorg en werkte op SEH bij Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en later op de Cardiologie van het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Toe

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel