Hartdokters: “Wij hebben geen managers die in de weg lopen”

mm
Marie-Jeanne Bisscheroux
Redactioneel,
15 maart 2023

In 2017 start cardioloog Paul van Rugge Hartdokters in ‘de bezemkast’ van een huisartsenpraktijk. Tegenwoordig werken hij en zijn collega’s op acht goed ingerichte locaties. “Mensen met hartklachten kunnen bij ons terecht in plaats van in het ziekenhuis. Voordelen: wij zitten dichtbij, de lijnen zijn kort, geen wachttijden, directe uitslagen, minder toeloop naar de tweede lijn en lagere kosten.”

“Waarom begin je niet voor jezelf, vroegen mensen mij zo’n zes jaar geleden”, aldus cardioloog Paul van Rugge, oprichter van Hartdokters. Hij had het minder naar zijn zin op zijn toenmalige twee werkplekken. “Dat zette mij aan het denken. Toen ik enkele collega’s trof met dezelfde gedachten ging het snel.” Samen met collega-cardiologen Jakub Regieli en Ahmed Hassan geeft Van Rugge Hartdokters verder vorm. Zij richten zich in eerste instantie op diagnostiek van hartziekten. “We doen in principe alle niet-acute cardiologische zorg op verwijzing van de huisarts, hetzelfde poliklinische werk als in het ziekenhuis. Het verschil is dat je bij Hartdokters sneller en dicht bij huis, in de eerste lijn, geholpen wordt.”

“We begonnen bij nul, deden alles zelf. De onderzoeken, afspraken inplannen, contact leggen met huisartsen en onderhandelen met zorgverzekeraars”

Cardioloog Paul van Rugge

Positieve reacties

“We begonnen bij nul, deden alles zelf”, vertelt Van Rugge. “De onderzoeken, de afspraken inplannen, contact leggen met huisartsen en onderhandelen met zorgverzekeraars. Iets wat we nooit eerder hadden gedaan. Daar hebben we veel van geleerd. Voor de coronatijd heb ik ve

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, ,
Deel dit artikel