Per 2020 verruiming werkkostenregeling voor met name kleine werkgevers

mm
Frits Stünkel
Redactioneel,
13 februari 2019

Het werkkostenbudget van de werkkostenregeling wordt per 2020 verhoogd naar 1,7% voor de eerste 400.000 euro van het totale fiscale loon. Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Snel van Financiën.

Op dit moment mogen werkgevers tot 1,2% van het totale fiscale loon (= de loonsom van alle medewerkers samen) onbelast vergoeden of verstrekken. Dit is de vrije ruimte. Daarbovenop kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen geven die zijn vrijgesteld, zoals voor reiskosten, een telefoon of opleidingskosten.

Dit percentage wordt verhoogd naar 1,7% voor de eerste €400.000 van het totale fiscale loon. Dit betekent bij een loonsom van €400.000,- dat werkgevers in de nieuwe situatie €6.800,- onbelast beschikbaar kunnen stellen in plaats van 4800 euro nu. Voor het bedrag boven €400.000,- blijft het percentage van 1,2% gelden.

Voor personeel in dienst bij een huisartspraktijk of bij een apotheker zijn er dus meer mogelijkheden om kosten naar eigen inzicht te vergoeden. Voor medisch specialisten geldt dit eigenlijk minder. Alleen wanneer zij zelf werknemer zijn van hun eigen BV, dan levert dit dus een verruiming op om meer kosten belastingvrij te vergoeden.

 

Van helder accountancy, belastingadvies en consultancy voor de zorg heeft de uiterste zorg besteed aan de totstandkoming van deze uitgave. Voor informatie die nochtans onvolledig of onjuist is opgenomen, aanvaardt Van helder geen enkele aansprakelijkheid. Voor eventuele verbeteringen van de opgenomen gegevens houdt zij zich aanbevolen.

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel