Verpleegzorg als oplossing voor personeelstekort

mm
Ruth Wouters
Redactioneel,
22 augustus 2022

Project MAV (Medisch Assistent Verpleegzorg) presenteert zich als innovatieve oplossing voor het personeelstekort in de ouderenzorg. Studenten geneeskunde en gediplomeerde artsen uit het buitenland krijgen een training waarmee ze binnen zes weken taken op het niveau van een verzorgende IG kunnen uitvoeren. Hierna kunnen deze MAV’ers complementair aan de verpleging en verzorgenden werken binnen de ouderenzorg. Daarnaast pakken ze medische projecten op, zoals een polyfarmacie-casus of een verbeteronderzoek.

Brechje Brouwer is ziekenhuisarts in opleiding en sinds oktober 2021 projectleider bij project MAV. Haar collega, huisarts Bernard Leenstra, richtte het project in 2020 samen met twee uitzend- en detacheringsexperts op om het personeelsprobleem in de ouderenzorg aan te pakken. De oplossing vonden ze in de wens van veel geneeskundestudenten en coassistenten om, naast de studie of in afwachting van coschappen, praktische ervaring op te doen. Ook buitenlandse, gevluchte artsen willen graag hun handen uit de mouwen steken. Hun registratie om in Nederland als arts te mogen werken, kan soms jaren in beslag nemen. De nieuwe functie MAV’er tackelt deze knelpunten in één klap.

“We besteden veel aandacht aan de vraag: waar komt iemand tot zijn recht?”

ziekenhuisarts en projectleider MAV, Brechje Brouwer

Compacte training

De training tot MAV’er is compact, intensief, en praktijkgericht, vertelt Brouwer. Een deelnemer start met een e-learning en een afsluitende theorietoets. Dan volgt een praktijktraining in de ADL-zorg (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) met aansluitend een betaalde s

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , , ,
Deel dit artikel