Gezamenlijk initiatief voor Huid Medisch Centrum in Amsterdam

mm
Redactie
Redactioneel,
9 januari 2018

Het AMC, VUmc en Centrum Oosterwal hebben gezamenlijk het Huid Medisch Centrum in Amsterdam geopend. Het Huid Medisch Centrum richt zich op de meer reguliere huidzorg terwijl de academische ziekenhuizen zich uitsluitend gaan toeleggen op hoogcomplexe medisch-specialistische huidzorg die elders niet geboden kan worden.

De dermatologische afdelingen van AMC en VUmc hebben hiervoor een deel van hun zorg, namelijk de door de huisarts verwezen zorg, verplaatst naar het Huid Medisch Centrum. De academische ziekenhuizen zullen vanaf heden uitsluitend nog patiënten behandelen met complexere huidaandoeningen.

Efficiënter organiseren
In tegenstelling tot de academische ziekenhuizen kan Huid Medisch Centrum een totaal aanbod van behandelingen van de huid en spataderen aanbieden op een en hetzelfde adres. Deze zorg is vanwege de kleinere organisatie efficiënter te organiseren, wat kortere wachttijden mogelijk moet maken.

Naast algemene dermatologie, allergologie en spataderzorg zal het Huid Medisch Centrum ook huidtherapie aanbieden. Indien nodig kan het centrum via korte lijnen gebruikmaken van de academische expertise en infrastructuur van de academische ziekenhuizen.

Bron: VUmc / Huid Medisch Centrum

 

, , , , , ,
Deel dit artikel