KNO-arts Henk Blom voor drie jaar gastprofessor Universiteit Antwerpen

mm
Bianca Hagenaars
Redactioneel,
11 mei 2022

Naast zijn werkzaamheden als KNO-arts in het HagaZiekenhuis, werkt dr. Henk Blom ook al bijna zes jaar nauw samen met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Deze relatie is nu verder bestendigd met zijn aanstelling als gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen. “Dit is een kroon op onze samenwerking”, zegt Henk Blom.

In Canada kwam hij in aanraking met een nieuwe techniek om mensen met de ziekte van Ménière te opereren, vertelt Blom over de start van zijn samenwerking met het Universitair Ziekenhuis (UZA) Antwerpen. “In Nederland was het op dat moment niet mogelijk deze techniek buiten studieverband toe te passen, maar in België wel. Na het regelen van de juiste papieren, kon ik in België aan de slag en deze operatie uitvoeren. De resultaten waren vervolgens zo positief dat we in Nederland een gerandomiseerde studie gestart zijn met deze techniek.”

“Ik opereer regelmatig in het UZA en we werken samen aan verschillende onderzoekslijnen”

KNO-arts dr. Henk Blom

Veelzijdige samenwerking

Inmiddels werkt Blom bijna zes jaar samen met het UZA. Deze samenwerking is veelzijdig, zegt Blom. “Ik opereer regelmatig in het UZA, we werken samen aan verschillende onderzoekslijnen, we publiceren de resultaten samen en leiden samen mensen op. In Nederland ben ik bijvoorbeeld opleider van Belgische arts-assistenten.” Het drie jaar durende gastprofessorschap aan de Universiteit Antwerpen wil Blom dan ook graag gebruiken om bestaand onderzoek op het gebied van de KNO tussen Nederland en België verder te verdiepen. En daarnaast om nieuwe onderzoekslijnen uit te zetten en de banden verder te

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , , ,
Deel dit artikel