MDL-arts dr. Keulen stapt op de fiets voor getroffen zorgmedewerkers

mm
redactie
Redactioneel,
10 juni 2020

Vanuit het UMC Utrecht is het initiatief ‘Helden in de Zorg’ opgezet dat geld inzamelt voor zorgmedewerkers in Nederland die door COVID-19 zijn uitgevallen, of – bij overlijden – voor hun nabestaanden. Ook de zogenoemde Heldenride – een virtuele fietstocht van 500 of 1000 km – zamelt hiervoor geld in. MDL-arts dr. Eric Keulen uit het UMC Utrecht is een van de ruim 700 deelnemers.

“De tijd vliegt voorbij”, zegt MDL-arts Eric Keulen, “en we zijn maar nog net aan de tweede helft tegen COVID-19 begonnen. Helaas hebben ook in Nederland al enkele zorgmedewerkers die vooraan stonden, het contact met COVID-19 niet overleefd. Dat dreef mij om mee te doen aan dit mooie initiatief.”

(Foto: Pixabay)

Fietsen in je eigen omgeving

Alle deelnemers leggen de fietstocht individueel af in de nabije omgeving. Ze registreren hun fietstocht via de smartphone-app Strava. De gefietste kilometers kunnen zij vervolgens via de website uploaden. Alle gereden kilometers tellen mee voor de virtuele ‘Ronde van Nederland’. Daarbij is het mogelijk om deelnemers te sponsoren via de website heldenride.nl. De Utrechtse MDL-arts Eric Keulen is hier eeveneens te vinden onder de noemer Eric Keulen MDL-arts.


Geïnteresseerden die overwegen om zelf deel te nemen, kunnen zich inschrijven op www.heldenride.nl.

Bron: Zuyderland Medisch Centrum
, , , , , ,
Deel dit artikel