#Nieuwegeneratie: meer diversiteit in de zorg!

mm
Vanessa Cruz
Redactioneel,
23 maart 2022

De ambitie spat ervanaf in het nieuwe visiedocument van de junior internistenvereniging JNIV. Internisten van de toekomst willen de beste zorg aan hun patiënten kunnen geven en tegelijkertijd de grote problemen in de zorg het hoofd bieden. Daarbij ligt de focus onder andere op het stimuleren van diversiteit. Voorzitter en vijfdejaars aios interne geneeskunde Oscar Smeekes: “Diversiteit is essentieel voor de beste zorg. Daarom staan wij voor een diverse nieuwe generatie internisten.”

Diversiteit is één van de vijf pijlers van het visiedocument 2022-2025 van de JNIV, De toekomstbestendige internist in opleiding. Het document beschrijft wat de 900 aios interne geneeskunde in Nederland nodig hebben om passievol en vitaal bij te dragen aan kwalitatieve, toegankelijke, betaalbare en innovatieve zorg. Smeekes: “Andere pijlers zijn Regie op opleiding en werk, Een profiel uit kracht en met plezier, Aan de slag als specialist en Toekomstgerichte zorg. Onze visie gaat in feite over het waarderen van verschillen in onze professionele én persoonlijke ontwikkeling. Als we ruimte geven aan regie op de opleiding en werkomgeving, aan individuele talenten en werkplezier, meer waarderen waarin wij van elkaar verschillen, dan ontstaat er vanzelf ruimte voor nieuwe ideeën en de noodzakelijke innovatie in de zorg.”

Aios interne geneeskunde Oscar Smeekes

Leren en innoveren

Internisten van de toekomst moeten dus volgens de JNIV in staat worden gesteld om continu te leren en te innoveren. En hier komt volgens Smeekes divers

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel