Dr. Wittekoek over NLBeter: ‘Voor beleid dat zich werkelijk richt op mensen gezond houden, moet je misschien meer rigoureuze stappen nemen’

mm
Gerben Stolk
Redactioneel,
26 augustus 2020

Ze vindt het best eng, want ze heeft haar comfortzone moeten verlaten. Maar ze is ook van mening dat ze verplicht is deze stap te zetten, vanuit een maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Cardioloog dr. Janneke Wittekoek is sinds kort bestuurslid van de nieuwe politieke beweging NLBeter. En ja, bij de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar kan op de dokter worden gestemd. 

Wie is Janneke Wittekoek? 

“Ik ben cardioloog én oprichter en directeur van HeartLife Klinieken, gevestigd in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Voordat ik cardioloog werd, heb ik gezondheidswetenschappen gedaan, een opleiding die voor een groot deel gaat over het voorkomen van ziekten. Mijn belangstelling en passie voor leefstijl en preventie zijn alleen maar toegenomen tijdens het werk als cardioloog. Tachtig procent van de hart- en vaatziekten kan worden voorkomen met een gezonde leefstijl. Ik vind het belangrijk het publiek op een leuke, toegankelijke manier te informeren over preventie of het vrouwenhart, mijn andere stokpaardje. Ik noem het ook wel medical infotainment. Ik schuif aan in de gezelligere tv-programma’s en schrijf boeken over deze thema’s.”  

Cardioloog Janneke Wittekoek

Want je vindt dat er nog onvoldoende gebeurt op het vlak

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , , ,
Deel dit artikel
 

Over ons

DOQ.nl laat zorgprofessionals aan het woord over praktijkervaringen, ontwikkelingen en visie op hun vakgebied. DOQ.nl biedt zowel journalistieke content als berichtgeving van kennispartners. Zorgprofessionals melden zich gratis aan, waarna zij toegang hebben tot alle content. Daarnaast ontvangen zij specialisme-gerelateerde e-mailnieuwsbrieven. Helma Alferink-Peters heeft DOQ.nl in 2012 opgericht en vier jaar later is het medisch platform Care4Cure hieraan toegevoegd. Inmiddels gebruiken zo’n 16.000 zorgprofessionals DOQ.nl.
 

Volg ons

© Copyright 2020 | Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid