Dr. Buunk: ‘In het voorjaar waren artsen de helden van de zorg, sinds de zomer veranderde de houding van sommige mensen’

mm
Gerben Stolk
Redactioneel,
28 oktober 2020

Van applaus tot verwijt. Van zorgheld die cadeautjes ontvangt tot middelpunt van discussies over veiligheidsregels. De houding jegens mensen werkzaam in de gezondheidszorg is niet meer hetzelfde als aan het begin van de coronatijd, zo heeft onder meer Gerba Buunk geconstateerd. De internist acute geneeskunde uit het Amphia Ziekenhuis: “Ik adviseer zorgverleners duidelijk, consequent en beleefd te zijn. Als jij op die manier bij de drempel van je spreekkamer een regel uitlegt aan een patiënt, kan meteen iedereen in de wachtruimte horen wat wordt verwacht.”  

Komt een patiënt met zijn vrouw in het ziekenhuis. Zegt de echtgenote tegen Gerba Buunk: “Ik wil mee met mijn man de spreekkamer in.” Antwoordt de internist: “Dat mag helaas niet, mevrouw.” Zegt de vrouw: “Maar ik heb speciaal vrij genomen van mijn werk.” Vertelt Buunk nogmaals: “Het is de regel dat de patiënt alléén naar de afspraak komt.” Gaat de vrouw verder: “Waarom? U moet zich maar beschermen.” Legt Buunk uit: “Het is juist ter bescherming van uzelf, uw man en mij dat u niet mee naar binnen mag, mevrouw.” 

Internist acute geneeskunde dr. Gerba Buunk

Discussies 

Dit soort discussies moeten

 

Login om verder te lezen

Nog geen account? Meld u hier gratis aan.

, , , ,
Deel dit artikel